Over ons

City Stewards: een dienstverlenend concept voor winkeliers-/ bewonersverenigingen, evenementen en mede actief  d.m.v. aanpak werkloosheid. 

CitySteward Nederland is actief op het terrein van aanpak werkloosheid. Mede door deze aanpak proberen wij mensen met een afstand van de arbeidsmarkt weer terug te laten integreren in de maatschappij. Ook mensen in de bijstand die hun baan zijn kwijtgeraakt proberen wij weer een nieuwe kans te geven d.m.v. een baan als CitySteward. Hiervoor leggen deze kandidaten een trainingsprogramma af die voldoet aan de door CSN b.v. gestelde eisen in het kader van toezicht, service en Hospitality. Tevens is het de kracht van de CityStewards om gebeurtenissen op straat snel te herkennen.

City Stewards houden toezicht met nadruk op Hospitality en toezicht met een smile en zij dragen bij aan een sociaal, veilig en schoon ondernemersklimaat binnen UW stad. CitySteward Haaglanden werkt al zeven jaar met groot succes in de Haagse Binnenstad. Hun aanwezigheid op straat heeft er o.a. toe geleid dat er o.a. een forse daling van aangiftes heeft plaatsgevonden dankzij de samenwerking die zij hebben met politiebureau Jan Hendrikstraat.

City Stewards zijn zowel multifunctioneel als professioneel, niet alleen als verlengstuk van de politie, maar bijvoorbeeld ook bij het laden en lossen van goederen waarbij erop gelet wordt dat er geen goederen uit wagens gestolen worden maar vooral van de burger. Zij rapporteren eventuele verbeterpunten in de openbare ruimte. In het kader van service en Hospitality bieden City Stewards hulp door het aanspreken van het winkelend publiek op de aanwezigheid van o.a. zakkenrollers of wijzen de weg als mensen op zoek zijn naar bepaalde straten of gebouwen in de stad. Naast deze werkzaamheden assisteren zij ook bij calamiteiten. City Stewards zijn duidelijk herkenbaar aan hun werkkleding en staan met portofoons in direct contact met hulpdiensten. “Ideaal dus bij de ondersteuning van evenementen en op dagen met veel bezoekers” aldus de initiatiefnemers van deze dienstverlening Oscar Zwanenburg en Henny Game, die beiden aan het roer staan van CSN, CitySteward Nederland. “City Stewards zorgen zowel voor een prettig en veilig gevoel als voor gastvrijheid in het winkelgebied waardoor het publiek zich meteen thuis voelt.”

Kortom sociaal toezicht met een ‘Smile’ voor klant, toerist, ondernemer en bewoner.

Reacties gesloten.